Luštěninové pita chleby s cuketou


Mám ráda jednoduché recepty a taky ráda improvizuji. A co uděláte, když vám doma zůstane půlka cukety, protože se podobných věcí, které vypadají jako okurka, zbytek domácnosti bojí? Splácáte páté přes deváté a ono to nakonec chutná výborně. :))



 [4 pita chleby ~ 2 porce]
  • 4 dopékací pita chleby (sehnala jsem je v Tescu, v balení je 10 ks, můžete nahradit domácí tortillou)
  • 1/2 cukety
  • 1 mrkev
  • 3 hrsti luštěnin (čočka, fazole)
  • 1/3 chilli tofu
  • olej
  • sůl
Den předem namočíme čočku a fazole - dáme je do misky a zalijeme alespoň dvojnásobným množstvím vody.
Druhý den slijeme vodu z luštěnin a propláchneme je. Dáme je do hrnce, zalijeme novou vodou a dáme vařit. Doba vaření závisí na tom, jak dlouho se namáčely, pravidelně kontrolujeme, ale když se nám trochu převaří, tak to zas taková katastrofa nebude.
Během vaření luštěnin si nakrájíme cuketu na půlkolečka a mrkev nastrouháme na hrubo. Do nového hrnce dáme trochu oleje a cuketu s mrkví osmažíme. Pozor, ať se vám zelenina nepřipálí, míchejte a případně dolijte olej. Přidáme větší špetku soli (záleží podle chuti, ale mrkev je dost sladká ;)). Zeleninu zaklopíme pokličkou, ať rychleji změkne. Tofu nakrájíme na menší kostičky (cca 8 mm^3) a přidáme je k zelenině. Smažíme-dusíme, dokud cuketa není krásně měkká - změní barvu a prostředek je mazlavý.
Když se nám dovaří luštěniny, slijeme z nich vodu a smícháme je se zeleninou.
Pita chleby strčíme do "vyskakovacího" toustovače a opečeme - mírně se nafouknou. Pozor, bývají celkem dost horké! Opečené chleby po straně nařízneme a naplníme připravenou směsí.
Dobrou chuť!

Komentáře

  1. Vypadá to opravdu velmi chutně a jednoduše.
    Skvělý recept, určitě vyzkouším!! ��
    A moc hezký a zajímavý blog.

    OdpovědětVymazat
  2. mm^3 a vyskakovací toustovač..... Myslim, že sem budu chodit častěji :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat