Špagety aglio e olio


Špagety se dají udělat na sto způsobů. Nejjednodušší jsou asi se sýrem a kečupem, ty si já ale, kvůli své alergii na rajčata, dopřát nemohu. Alternativ je spousta a já se tentokrát poprvé odvážila udělat domácí aglio e olio. Recept je to jednoduchý, všechny potřebné suroviny jsme měly doma a výsledek mě nad míru příjemně překvapil.

[1 porce] 
  • špagety (množství podle hladu),
  • 3 velké stroužky česneku,
  • snítka čerstvé petrželky,
  • chilli koření,
  • 4 lžíce oleje,
  • 1 lžíce soli
Do hrnce dáme osolenou vodu a přivedeme ji k varu. Jak začne voda vřít, vložíme špagety a vaříme (většinou 11 minut). Mezitím si nakrájíme česnek na plátky a petrželku na drobno. Na pánvičce rozpálíme olej a přidáme česnek, petrželku a chilli. Smažíme 1 minutu (pokud to bude déle, česnek nám může zhořknout). Uvařené špagety slijeme, promícháme s obsahem pánvičky a podáváme.
Nechte si chutnat!

Komentáře