Erasmus: Máme kola!

Včera jsme si byli s Heňem vyzvednout kola z druhé ruky, která se nám podařilo najít na stránce http://ebay-kleinanzeigen.de/. Cáchy jsou dost cyklo-friendly město, cyklopruhy jsou prakticky všude a stojany taky. Dost velká část lidí se tu na kolech přepravuje, tak jsme nechtěli zůstat pozadu.

Mně se podařilo najít zelené (!) dámské kolo jen za 15 Eur (včetně řetězu). Je teda spíš zeleno-rezavé, nemá zadní světlo a brzda děsivě skřípe, ale i tak jsem se do něj zamilovala! Bude se jmenovat Ferdinand*.


Heňo má elegantní černé kolo, které je čerstvě natřené (jinak by bylo určitě taky rezavé). Za nátěr si musel připlatit, takže ho vyšlo na 45 Euro. Nenechte se zmást, převodovka nikam nevede a zadní světlo mu taky chybí. Pojmenovávat ho prý nehodlá, aby si k němu nevytvořil citové pouto. Plánuje ho na konci Erasmu zase prodat. Já to měla s Ferdinandem taky původně v plánu, ale ještě si to nechám projít hlavou.


Kola aktuálně stájí před naší teráskou (na fotce můžete vidět i vnitroblok, kam vedou terásky, jsou tu stojany na kola a popelnice).

*Až později jsem zjistila genialitu tohoto pojmenování. Cituji Wikipedii:

Ferdinand je jméno germánského původu. Vzniklo ze staroněmeckého Fridunant. Vykládá se jako „riskující mír“ nebo „připravující se k jízdě“.

Komentáře