Čokoládový dort s broskvemi
Pracný dort, ale za tu námahu stojí. Posledně jsem ho dělala Heňovi k narozeninám. Když použijete agar místo želatiny, bude jedna vhodný i pro vegetariány a taky do něj půjdou zapíchnout svíčky, protože agar (aspoň ten, co jsem koupila) víc ztuhne.
Upečený korpus necháme vychladnout. Ušleháme smetanu se ztužovačem a výslednou šlehačkou potřeme korpus. Dáme do ledničky ztuhnout.
Broskve nakrájíme na tenké plátky. A připravíme agar podle návodu na obalu, necháme lehce vychladnout ale ne ztuhnout! Dort poklademe broskvemi, zalijeme agarem a dáme ztuhnout do ledničky.
- půlené broskve v plechovce,
- 6 vajec,
- 150 g čokolády na vaření,
- 150 g cukru moučka,
- 25 g kakaa,
- 1 smetana ke šlehání,
- ztužovač šlehačky,
- agar (vege verze želatiny)
Upečený korpus necháme vychladnout. Ušleháme smetanu se ztužovačem a výslednou šlehačkou potřeme korpus. Dáme do ledničky ztuhnout.
Broskve nakrájíme na tenké plátky. A připravíme agar podle návodu na obalu, necháme lehce vychladnout ale ne ztuhnout! Dort poklademe broskvemi, zalijeme agarem a dáme ztuhnout do ledničky.
Komentáře
Okomentovat