Heňovi kamarádi z labu na fakultě mají tradici, že když přijede někdo z jiné krajiny, udělají společnou večeři, kde uvaří tradiční jídlo z jeho země. Takže jsme se minulé úterý sešli, abychom uvařili slovenské halušky a upekli české buchty.
 |
Heňo dělá halušky, Stephan smaží slaninu a Rebeca na ně dohlíží. |
Udělat halušky nebyl problém. Němci brambory zbožňují. S brynzou to bylo ale trochu komplikovanější, protože ta se tu jen tak v
obchodě koupit nedá. Nakonec jsme se rozhodli vytvořit co nejvěrnější
napodobeninu pomocí:
- feta sýru,
- smetany,
- a kozího sýra.
Výsledek byl dost dobrý a k brynze měl celkem blízko, jak vzhledem, tak chutí. Kamarádům jsme slíbili, že po vánocích přivezeme opravdovou brynzu.
 |
Halušky a „brynza“. |
 |
„Brynzové“ halušky se slaninou. |
 |
Němci pečou české buchty plněné povidly. |
 |
Stav před upečením. |
Se sháněním ingrediencí na buchty nebyl žádný problém. Jen jsem já sama buchty ještě nikdy nepekla. Heňo naštěstí jo, takže přidal pár
dobrých rad a výsledek stál za to. Po buchtách se jen zaprášilo.
 |
Hotové buchty. |
A nakonec bonus: Pár týdnů stará fotka, na které Němci ochutnávají Kofolu. Byla jsem s mojí buddy a jejími kamarády v parku a donesla jsem jim ochutnat náš národní nealkoholický nápoj. Koštovali to tak důkladně, jako by to bylo víno.
Komentáře
Okomentovat