Erasmus: Jak jsme dělali buchty a halušky

Heňovi kamarádi z labu na fakultě mají tradici, že když přijede někdo z jiné krajiny, udělají společnou večeři, kde uvaří tradiční jídlo z jeho země. Takže jsme se minulé úterý sešli, abychom uvařili slovenské halušky a upekli české buchty.

Heňo dělá halušky, Stephan smaží slaninu a Rebeca na ně dohlíží.

Udělat halušky nebyl problém. Němci brambory zbožňují. S brynzou to bylo ale trochu komplikovanější, protože ta se tu jen tak v obchodě koupit nedá. Nakonec jsme se rozhodli vytvořit co nejvěrnější napodobeninu pomocí:
  • feta sýru,
  • smetany,
  • a kozího sýra.
Výsledek byl dost dobrý a k brynze měl celkem blízko, jak vzhledem, tak chutí. Kamarádům jsme slíbili, že po vánocích přivezeme opravdovou brynzu.

Halušky a „brynza“.

„Brynzové“ halušky se slaninou.

Němci pečou české buchty plněné povidly.

Stav před upečením.

Se sháněním ingrediencí na buchty nebyl žádný problém. Jen jsem já sama buchty ještě nikdy nepekla. Heňo naštěstí jo, takže přidal pár dobrých rad a výsledek stál za to. Po buchtách se jen zaprášilo.

Hotové buchty.

A nakonec bonus: Pár týdnů stará fotka, na které Němci ochutnávají Kofolu. Byla jsem s mojí buddy a jejími kamarády v parku a donesla jsem jim ochutnat náš národní nealkoholický nápoj. Koštovali to tak důkladně, jako by to bylo víno.

Komentáře