Erasmus: Výlet do Bruselu

Po cestě zpátky od Fandy jsme se zastavili v Bruselu. Byla zrovna první adventní neděle, tak jsme se těšili na atmosféru vánočních trhů.  Bohužel jsme se zrovna trefili do dne, kdy byl ve městě nějaký ekologický protest, na který se očividně sjela celá Belgie.

Už ve vlaku bylo celkem dusno, tak jsem na zamlžené oko připisovala molekuly kyslíku a Fanda mi je přepisoval na oxid uhličitý.

Po příjezdu do Bruselu jsme čekali asi 20 minut na perónu, protože všude kolem proudily z vlaků masy lidí. Fanda se schovává před masou lidí v telefonní budce.

Dost lidí mělo transparenty nebo jiné zajímavé kostýmy.

Smártfounisti zjišťují kudy dál.

Známá socha čůrající holčičky v Bruselu.

Lentilky na náměstí.

Atomium jsme viděli jen v čokoládové verzi.

Samozřejmě jsme museli ochutnat i pravé belgické hranolky (žádná sláva, mekáč má pořád nejlepší).

Protestující.

Když jsme chtěli jet zpátky do Aachenu, tak se nám to napoprvé nepodařilo. Odpoledne se všichni z protestu vraceli domů. Na nádraží nás policie nepustila na perón, protože byl tak přecpaný lidmi, že kdyby se tam nahrnuli další, tak někoho shodí do kolejiště. Heňo měl naštěstí spásný nápad, že půjdeme na předchozí zastávku vlaku (ten totiž stavěl v Bruselu na dvou místech) a pokusíme se chytit ten další, co jede za hodinu. Pěšky jsme přešli půlku města a ve vlaku jsme dokonce chytli místo na sezení. Když vlak přijel na další stanici, tak se tam opět všichni nevešli. Kvůli tomu všemu náš vlak meškal skoro hodinu a ujel nám přípoj. Takže z hodinové cesty Brusel-Aachen se stalo asi čtyřhodinové snažení. Nakonec jsme ale v pořádku doputovali domů.



Poznámka pod pomyslnou čarou: Každou adventní neděli se nám povedlo být v jiné zemi:
1. Belgie
2. Německo
3. Nizozemí (zajeli jsme si busem koupit hagelslag)

Důkaz, že jsme byli v Nizozemí.
4. Česko/Slovensko ♥

Komentáře