Erasmus: Muzea v Aachenu

Při povinné registraci pobytu ve městě jsme dostali uvítací balíček v podobě poukazů na návštěvu různých muzeí a atrakcí ve městě. Takže jsme si jeden den vyrazili do tří různých muzeí prozkoumat, co zajímavého se dozvíme. Navštívili jsme celkem tři muzea a když budete číst dál, tak se dozvíte, do kterých se vyplatí zajít.

Centre Charlemagne

Muzeum zaměřené na historii města Aachen. Vzali jsme si anglického audio průvodce a stálo to za to. V tomto muzeu jsme strávili skoro celé dopoledne a vyhnal nás až hlad. Měli tam moderní, funkční a rozmanité expozice, které byly dobře dostupné i v angličtině (i bez audio průvodce).

Budova muzea Centre Charlemagne

Nástěnná kresba scenérie města: Radnice

Tady tyhle hlášky mě velmi baví.

Karel Veliký
Já v Karlovi Velikém
Měli tam strašně super vitríny, které se sami odmlžovaly/zamlžovaly, když se k nim člověk přiblížil:

Internationales Zeitungsmuseum

Muzeum časopisů nás nezaujalo. Velké množství exponátů bylo rozbitých nebo tam vůbec nebylo a všechno bylo pouze v němčině. Nedoporučujeme.

Další úlovek do sbírky exponátů s dialogovým oknem, které tam nepatří.

Aachen Couven Museum

Muzeum je zřízeno v domě, kde bydlela rodina lékárníků, takže dole v přízemí je lékárna a v dalších patrech místnosti, které rodina obývala. V kuchyni nás zaujalo promítání dokumentu o výrobě kostelních zvonů. Za zmínku také stojí místnost plná nejrůznějších druhů kachliček. Toto muzeum se nám líbilo asi nejvíce, celý dům dýchal atmosférou minulých dob a parfémem hlídací paní v nejvyšším patře.

Budova Couven musea

Já v naprosto skvělé kuchyni (jako správná hospodyňka)
Miniaturní model lékárníka

Komentáře