Erasmus: Co nového po Vánocích?

Na Vánoce jsme jeli s Heňem do Brna a Bratislavy a protože semestr v Německu zdaleka ještě nekončí (to až 31. 3.), zase jsme se vrátili. Přednášky pokračovaly až od 7., takže jsme si v Česku a na Slovensku užili celé dva týdny. A teď zase zpátky do práce!

1. Heňo dostal k Vánocům větší slovenskou vlajku.

Mnozí z vás (hlavně ti slovenské národnosti) se po zveřejnění článku Erasmus: Kde bydlíme? ptali, proč je česká vlajka tak nepoměrně větší než ta slovenská. Konspiranti přišli s teorií, že to je samozřejmě vyjádření toho, kdo má v naší domácnosti hlavní postavení.
Pravda byla taková, že Heňo svoji malou vlajku dostal, když byl na Erasmu ve Francii. Já si chtěla před tímto Erasmem koupit taky takovou českou vlajku stejného rozměru, ale, věřte tomu nebo ne, sehnat ji není zrovna jednoduché. Nakonec jsme vypátrala, že česká vlajka se dá nejlevněji a nejsnadněji koupit v armyshopu, ale měli tam jen tu velkou.
Slovenský Ježiško si to ale nenechal líbit, a tak Heňo pod stromečkem objevil toto:


Hned jak jsme přijeli a dospali se po cestě autobusem, proběhla výměna slovenských vlajek:

 

Nutno podotknout, že aktuálně byla slovenská vlajka sundána, protože se začala odlupovat. Že by osud něco naznačoval? V nejbližších dnech očekáváme expres zásilku ze slovenských zemí jejímž obsahem bude kobercovka. (Ne, dělám si srandu, nic neposílejte, kobercovku tu máme.)

2. Brzy změníme adresu

Protože náš úžasný byt máme pronajatý jen do konce ledna, museli jsme si na zbytek našeho (teda hlavně Heňova pobytu najít něco nového). Budeme mít pokoj ve sdíleném bytě s dalšími dvěma Němci. Podrobnosti o interiéru a spolubydlících dodám, až se přestěhujeme.
Důležitá je ovšem naše nová korespondenční adresa, na kterou můžete posílat dopisy a pohledy již nyní! POZOR moje jméno na schránce není, takže piště Heňovi!

Henrich Lauko
Mauerstraße 108
52064 Aachen
Germany

Díky všem, co nám posílají pohledy, máme z nich pěknou výstavku na skříni.

3. Příběh Vánoční hvězdy, která přežila Vánoce

Na vánočním večírku fakulty jsme ukradli vánoční hvězdu (pryšec nádherný, Euphorbia pulcherrima).
Byla jich tam kupa, takových maličkých, na každém stole jedna. Tak jsem nahlas přemýšlela, co s nimi potom udělají. Jestli existuje nějaká firma, která pronajímá vánoční hvězdy na vánoční večírky nebo tak něco.
Heňovi kamarádi z labu mi citlivě sdělili, že ty kytky stejně nepřežijí a po vánočním večírku budou vyhozeny a přesvědčili mě, že si klidně můžu tu z našeho stolu vzít domů. Zdráhala jsme se, ale Heňo ji pro mě vynesl z fakulty ven. Byla jsem potěšena, že máme vánoční hvězdu a tedy alespoň nějakou vánoční ozdobu našeho skromného obydlí.
Podle předpovědi začala hvězda postupně opadávat. Bála jsem se, že měli lidi na večírku pravdu. Před Vánoci měla už jen 3 červené lístky.
Problém nastal před naším návratem do Česka. S sebou jsme ji vzít nemohli a dva týdny bez vody by určitě nepřežila. Tak jsem ji dala na chodbu před naše dveře do bytu s cedulkou "Water me please on Christmas" a odjeli jsme.
Když jsme se vraceli, tak to bylo dost napínavé, přemýšlela jsem, jestli tam bude aspoň květináč. Ale naši sousedé mají srdce na správném místě. Hvězdě sice upadli dva ze tří červených lístečků, ale tři maličké nové zelené přibyly a hlína byla vlhká.

Komentáře

  1. Je-li česká vlajka pověšena svisle, má být bílý pruh vlevo, viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Česká_vlajka.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat